Вашата оценка

Круизна програма Дубай - Катар - Бахрейн - Абу Даби с водач от България

Дубай – Катар – Бахрейн
10 дни / 8 нощувки
СамолетниКруизи
Цена от: 2990.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
06.12.2024 от 2990.00 BGN Резервирай


 • Програма
Програма
ДЕН 1

София-Истанбул-Дубай
Излитане от летище София, Терминал 2, с полет на Турски авиолинии в 21.35 часа. Кацане в Истанбул в 00.05 часа. Полет за Дубай в 01.35 часа.

ДЕН 2

Дубай
Кацане на летище Дубай в 06.55 часа. Посрещане от местния партньор.
Полудневна панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Екскурзията ще ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Започваме тура със старата част на града наречена Дейра, преминавайки покрай колоритните пазари за подправки и злато. Ще пресечем Дубайския канал с традиционно водно таксиабра. Местният канал е историческият център на търговията в Дубай, по който и до днешен ден гъмжат кораби превозващи хора и товари. Следващата ни дестинация е модерното сити на емирството. Пътувайки по булеварда с небостъргачите Шейх Заид Роуд ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Ще спрем за снимки на “The Pointe” от където панорамата към хотела е зашеметяваща. Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще продължим с посещение на Дубай Марина — квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове, перчещи се с луксозните си автомобили. Следващата ни спирка е Дубай Мол. Освен магазините, Дубай Мол притежава и аквариум, който използва 10 млн. литра вода. Скромната "стъклена кутийка" пък разполага с най-големия акрилен панел за наблюдение в света. През него посетителите могат да се насладят на цели 33 хил. различни морски животински вида.
Трансфер до кораба и настаняване. Отплаване в за Доха, Катар
Нощувка на кораба.

ДЕН 3  

Доха, Катар
Закуска. Пристигане в Доха в 08.00 ч. Свободно време за плаж и развлечения на кораба.
Опция: Сити тур на Доха (215.00 лв)
Турът ни ще започне с разходка през новият район Мишейреб, разположен в историческия център на Доха. Ще преминем  покрай красивите небостъргачи в района Уест Бей и пешеходната крайморска алея „Корниш“. Ще посетим Културното селище Катара, където местните са се постарали да създадат място за култура, красота, зелени градини, прекрасни ресторанти и кафенета. След това ще се отправим към Перлата или The Pearl, изкуствен остров във формата на наниз от перли, който всъщност е един от най-лускозните райони на Доха, а е създаден в този си вид, за да напомня за миналото на катарския народ. Ще завършим с Souq Waqif — пазара за подправки и аромати, пазара за ръчно изработени сувенири, пазара за ловни соколи и фурми, където ще имаме свободно време. Екскурзията се провежда на български език.
Отплаване от Доха за Бахрейн в 18.00 ч.
Нощувка на кораба.

ДЕН 4  

Бахрейн
Пристигане в Бахрейн в 08.00 ч. Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба или екскурзия по избор.
Опция: Сити тур на Бахрейн с пистата от Формула 1 и джамията Ал Фатих (215 лв)
Комбинирайте древността и модерното, историята и културата в тази полудневна обиколка, която започва с посещение на международната писта на Бахрейн. След като е струвала около 180 милиона щатски долара за изграждане, най-модерната състезателна писта може да се похвали с несравними характеристики, които я поставят сред най-добрите световни места за Формула 1. Ще посетим и двете ВИП кули за цялостен изглед към пистата, както и медийния център — най-големият в света. Ако на пистата не се провежда състезание, дори ще можем да видим контролната зала на F1 — мястото, където се вземат ключови решения по време на състезание. Ще продължим към Endurance Village за фотостоп и покрай A'ali `Burial Mounds — около 170 000 погребални могили, датиращи между 3000 г. пр. н. е. и 600 г. сл. н. е. След това обиколката продължава с разглеждане на подобния на лабиринт Манама Сук, чийто множество артикули включват дрехи, подправки, антики, лечебни смеси и много повече. Ще завършим обиколката с  посещение на Голямата джамия Ал-Фатих, една от най-големите в света, с капацитет за повече от 7000 богомолци. Построена в разнообразие от близкоизточни архитектурни стилове, внушителната сграда е увенчана от най-големия в света купол от фибростъкло.
Отплаване от Бахрейн в 19.00 ч.
Нощувка на кораба.

ДЕН 5

В открито море.
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба.
Отплаване за Абу Даби (ОАЕ)
Нощувка на кораба.

ДЕН 6

Абу Даби
Закуска. Пристигане в Абу Даби в 07.00 ч.
Свободно време за плаж и развлечения на кораба и възсможност за екскурзия по избор.
Опция: Екскурзия до Абу Даби (156 лв)
Продължителност: 6 часа
Абу Даби е ултрамодерен град, наричан още Манхатън на Близкия изток, а също и “най-зеленият град” в региона с обилната си зеленина и красиви паркове и градини. Навлизайки в града, ще бъдете очаровани от великолепието на Бялата джамия „Шейх Зайед” — най-известната забележителност на Абу Даби и една от сградите с най-голяма архитектурна стойност в ОАЕ, а също и една от най-красивите джамии в целия свят. Строена в продължение на 11 години от над 3000 работници, джамията ще спре дъха ви с най-голямата в света мраморна мозайка, най-големият килим в света, покриващ площ от 5600 кв. м и тежащ 47 тона, както и един от най-големите полилеи с диаметър от 10 м и височина 15 м, украсен с безбройни кристали Сваровски. Екскурзията продължава с фотостоп пред изумителния и изискан хотел с формата на замък — Emirates Palace. В хотела са инвестирани приблизително 3 милиарда долара и труда на 20 000 работника в продължение на 3 години. В него работят около 1800 служителя от 49 държави, а в украсата на десертите годишно се използват над 5 кг чисто злато за ядене. Ще продължим с посещение на Heritage village — автентичен музей на открито с приказна гледка към крайбрежния булевард Corniche и зашеметяващия силует на Абу Даби — тук ще се запознаем с живота на местните жители преди откриването на петрола в средата на миналия век. По обяд ще отдъхнем в Marina Mall, след което  ще продължим с посещение на Qasr Al Watan — действащият дворец на шейха, дом на Върховния съвет на ОАЕ и Федералния кабинет. Ще бъдете впечатлени от бялата фасада на двореца, с повече от 5000 геометрични и флорални мотиви, вдъхновени от традиционната арабска иконография. Всяка от вратите на двореца е изработена от солиден клен с твърдо изваяни детайли от 23 карата злато. Дълга 100 метра, широка 100 метра и покрита с купол с диаметър 37 метра, Голямата зала е архитектурното сърце на Каср Ал Ватан. В знак на уважение към другите посетители и в съответствие с местните закони и обичаи, e наложително всички гости да носят уважително облекло, когато са в двореца. За целта при посещението на Qasr Al Watan,  коленете и раменете трябва да бъдат покрити! От 1 март 2024 г. посетителският център спира да предоставя шалове на гости, които не са облечени според стандартите за дрес код и достъпът им до двореца бива отказван.
Отплаване за остров Сир Бани Яс в 21.00 ч.
Нощувка на кораба.

ДЕН 7   

остров Сир Бани Яс
Закуска. Пристигане в Сир Бани Яс в 08.00 ч.
Свободно време за плаж и развлечения на кораба.
Опция: Мини тур на острова (98 лв)
Продължителност: 1.30 часа
Едно от визионерските постижения на Шейх Зайед е да превърне остров Сир Бани Яс в резерват за диви животни, които се отглеждат в естествената им среда — газели, щрауси, гепарди, жирафи и много други. Кратка обиколка на острова, без да доближаваме животните от съображения за сигурност.
*Турът не е подходящ за слабо подвижни хора.
Отплаване от Сир Бани Яс за Дубай в 18.00 ч.
Нощувка на кораба.

ДЕН 8

Дубай
Закуска. Пристигане в Дубай в 09.00 ч.
Свободно време за плаж и развлечения на кораба и екскурзии по избор.
Опция: Цветните градини “Miracle Gardens” и Мадинат Джумейра (117 лв)
Продължителност: 5 часа
Цветни килими и многобройни арки насред пустинята! Няма да може да отделите сетива от феерията и аромата на милионите цъфтящи цветя, аранжирани в разнообразни спиращи дъха форми, простиращи се на длъж и на шир около вас. При всяко следващо връщане тук подредбата и нюансите са различни. Тези вълшебни градини са създадени от човешка ръка на площ от 72 000 кв.м. и са дом на 120 милиона растения. Екскурзията продължава с комплекса Madinat Jumeirah, намиращ се недалеч от Бурж Ал Араб и описван като най-зеленото и екзотично място в Дубай. Покритата част на пазара е истински лабиринт от малки улички, където попадаш все едно във вълшебна приказка. Пищна зелена растителност и вода, която те обгръща от всякъде, и която плавно и лениво се носи покрай десетките ресторантчета, площадки, летни театри и се отправя навътре далеко, далеко в комплекса, където се намират няколко супер скъпи и луксозни хотела, най-помпозният от които е самия Бурж Ал Араб.

Опция: Бурж Халифа — наблюдателна площадка “At the Top” (127 лв)
Къде, ако не в Дубай можете да се изкачите на най-високата сграда в света? Безспорно най-внушителната забележителност в емирството е Бурж Халифа. Със своите 828 метра тя е най-високата сграда в света, която се вижда с невъоръжено око от 95-километрово разстояние. Наблюдателната площадка “At The Top” се намира на 124-ти етаж на кулата Бурж Халифа и предлага невероятна, почти 360-градусова панорама към града. При ясно време се виждат дори небостъргачите на съседното емирство Шаржа.
Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва самостоятелно  изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой.

Опция: Модерен круиз с вечеря по Дубай Марина (137 лв)
Продължителност: 4 часа
Двучасов круиз на традиционно арабско корабче. Насладете се на една съвсем различна и невероятно красива панорама на Дубай! Ще останете впечатлени от пищно осветените небостъргачи на Дубай Марина, яхтеното пристанище, Dubai Marina Mall, множеството 5-звездни хотели с интересна архитектура и Палмата Джумейра. Цената включва трансфер до корабчето, вечеря и безалкохолни напитки.
Нощувка на кораба.

ДЕН 9

Дубай
Закуска. Освобождаване на каютите. Трансфер до хотел Novotel WTC (или подобен) и настаняване.
Възможност за екскурзия по избор.
Опция: Сафари с джипове в пустинята с включена вечеря (127 лв)
Продължителност: 6 часа
Уникално, романтично и приключенско! Позволете на прекрасната мека бяла светлина на лунните лъчи да падне върху лицето ви по време на вълшебните моменти в пустинята след залез слънце с настъпването на нощта… Ще спрете за фото-пауза, за да си направите снимки сред неподправената красота на арабската пустиня, да запечатате камилите в тяхната естествена среда и да съхраните гледката на великолепния залез. Спускайки се и изкачвайки се по стръмните пясъчни дюни ще се отправите към бедуински лагер, където ще имате възможност да яздите камила, да си направите временна татуировка с къна или да пушите наргиле. Вечерята ще бъде барбекю. Безалкохолните напитки, кафето, чаят и минералната вода са без лимит, докато чакате. Кръшна танцьорка ще завърши това необикновено пътешествие с истински арабски танц. ВАЖНО: Моля да имате предвид, че джиповете за сафарито са 6-местни и понякога се налага компания или семейство да бъдат разделени! Настаняването по масите в бедуинския лагер е според разпределението на седалките в джиповете.
Нощувка в хотела.

ДЕН 10   

Дубай-Истанбул-София
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище. Полет за Истанбул в 14.50 часа. Кацане на летище Истанбул в 18.55 часа, полет от Истанбул в 20.30 часа. Кацане на летище София в 20.45 часа с незабравими спомени от Дубай и Обединените Арабски Емирства.

Пакетни цени за 1 нощувка в Дубай и 7 нощувки на борда на MSC Euribia

Хотел / изхранване Настаняване на кораба Възрастен в двойна каюта Трети/четвърти възрастен Дете на доп. легло (2-17.99 г)
Novotel WTC 4*, закуска
(или подобен)
MSC Euribia 5*, пълен пансион
Вътрешна каюта 2 990 лв. 2 590 лв.* 2 190 лв.*
Novotel WTC 4*, закуска
(или подобен)
MSC Euribia 5*, пълен пансион
Каюта с балкон 3 680 лв. 2 860 лв.* 2 260 лв.*
*Всяка направена резервация подлежи на допълнително потвърждение от страна на туроператора!
*Този тип настаняване (за тройни и четворни каюти) e на запитване.

Цените на всички допълнителни екскурзии и услуги, предлагани от круизната компания са валидни към момента и подлежат на препотвърждение. Круизната компания има право във всеки един момент да прави промени. Краен срок за заявяване на допълнителните услуги и екскурзии—30 дни преди отплаване.
Можете да закупите предварително пакет напитки и интернет, които да ползвате по време на престоя на круизния кораб:
 • Пакет напитки EASY PACKAGE (471NW22) - 273 евро на възрастен за периода на круиза. Включва: неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки в това число - наливни вина, бира, селекция от класически коктейли, микс-напитки (като джин с тоник, но не и поотделно сервирани), безалкохолни напитки, плодови сокове, бутилирана вода, топли напитки (еспресо, капучино, кафе-лате, чай). Напитките са включени за консумация в барове, бюфет и основен ресторант, не се включват в специализирани ресторанти и заведения. Детският пакет е 137 евро за периода на круиза и включва безалкохолни напитки, газирани напитки, енергийни напитки, минерална вода, вода с допълнителни вкусове, плодови сокове, топъл шоколад, чай, сладолед от машина.
 • Пакет напитки EASY PLUS PACKAGE (446FW22) - 378 евро на възрастен за периода на круиза, който включва следните напитки - всички напитки с цена до 8 евро, твърд алкохол и ликьори, наливни вина и бира (сервират се в чаша, не бутилирани), класически коктейли, микс-напитки и безалкохолни напитки, плодови сокове, бутилирана минерална вода, топли напитки (кафе еспресо, капучино, кафе-лате, чай). Пакетът с напитки може да се ползва в барове, бюфет ресторант и основен ресторант, както и в специализ ирани ресторанти.
 • Пакет​ безалкохолни напитки ALCOHOL-FREE PACKAGE (448N7W23) – 168 евро на възрастен за периода на круиза. Освежаващи напитки. Богат избор на безалкохолни коктейли, газирани напитки, енергийни напитки, минерална вода, плодови сокове, класически кафе напитки и кафе специалитети, топъл шоколад, топли чайове.
  ** Пакетите с напитки могат да се използват в баровете, в бюфет-ресторанта и в основния ресторант, без специализираните ресторанти и барове. Пакетите с напитки не са прехвърляеми и не могат да се споделят с други гости, и са валидни за една напитка за всяка поръчка. Пакетът с напитки трябва да се закупи за всички гости от каютата и ако има дете — съответно трябва да се добави и детски пакет!
 • Интернет пакет: Browse - 1 device - достъп до интернет за 1 устройство, със следните функции: Сърфиране в уеб; изпращане и получаване на мейли с изображения; чат в приложения за съобщения (например: WHATSAPP). без видео. Няма ограничение на данните.
  Цена - 62 евро
 • Интернет пакет: Browse - 2 device - достъп за 2 устройства със следните функции: Сърфиране в уеб; изпращане и получаване на мейли с изображения; чат в приложения за съобщения (например: WHATSAPP). без видео. Няма ограничение на данните.
  Цена - 101 евро
 • Интернет пакет: Browse & Stream - 1 device (BS10213E) - достъп до интернет за 1 устройство, със следните функции: Сърфиране в уеб; изпращане и получаване на мейли с изображения; чат в приложения за съобщения (например: WHATSAPP); видеочат. Няма ограничение на данните. 
  Цена - 90 евро
 • Интернет пакет: Browse & Stream - 2 deviceс - достъп до интернет за 2 устройства, със следните функции: Сърфиране в уеб; изпращане и получаване на мейли с изображения; чат в приложения за съобщения (например: WHATSAPP); видеочат. Няма ограничение на данните. 
  Цена - 157 евро

Условия за записване и анулация:
 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването
 • Депозит при записване в размер на 1000 лева
 • Втори депозит в размер на 1000 лева до 60 дни преди заминаване
 • Доплащане до 30 дни преди заминаване
 • Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване
 • Анулация до 90 дни преди заминаване — без неустойка
 • Анулация от 90 ден до 60 ден от датата на заминаване в размер депозита
 • Анулация от 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването
 • Смяна на име до 20 дни преди пътуването — без неустойка

Полезна информация за дестинацията:
 • Обмяна на валута може да се извърши в многобройните обменни бюра. Няма рестрикции за внос или износ на местна и чуждестранна валута.
 • Не е възпитано да се снимат местни жители в традиционните им облекла, особено жените.
 • Купете си алкохол от безмитна зона, защото спиртни напитки не се продават в магазините. Не пийте на улицата.
 • Препоръчително е да се ползва вода за пиене, която се продава във всеки супермаркет.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 40
 • Срок за уведомление за несъбран минимум — 40 дни, преди заминаване
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.80 BGN към март 2024
 • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Обединените Арабски Емирства, Катар и Бахрейн.

 


Цената включва:
 • Двупосочен самолетен билет София–ИстанбулДубайИстанбул–София
 • Летищни такси
 • Чекиран багаж до 20 кг
 • Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 55/38/20 см
 • Кетъринг по време на полета в двете посоки.
 • Трансфер летище-хотел-пристанище-хотел-летище
 • 7 нощувки на пълен пансион на борда на MSC Euribia 5*
 • 1 нощувки със закуска в хотел 4* в Дубай
 • Панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език
 • Представител на туроператора по време на цялото пътуване
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро
 • Пристанищни такси


Цената не включва:
 • Екскурзиите (опциите) срещу допълнително заплащане.
 • Цените на екскурзиите, предлагани от MSC e възможно да претърпят промяна
 • Разходи от личен характер
 • Такса „Туристически дирхам” в Дубай — заплаща се задължително и лично от туриста при напускане на хотела и се таксува на стая на вечер както следва: 5.50 USD за хотели 5*, 4.50 USD за хотели 4*, 3.00 USD за хотели 3*
 • Таксата обслужване (бакшиши, HSC — Hotel Service Charge) е със задължително доплащане: 12 евро на ден за всички гости над 12 години; 6 евро на ден за всички гости между 2 и 11.99 и не се заплаща за всички гости до 1.99 години
 • Пакет напитки за периода на круиза: вижте описание в раздел "Цени"
 • Интернет пакет за престоя на кораба: вижте описание в раздел "Цени"
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
16 Юли 2024
Какво да опитаме в Италия Pizza Margherita Произхождаща от Неапол, Pizza Margherita ...
08 Юли 2024
Какво да опитаме в Гърция Moussaka е класическо гръцко ястие, приготвено със слоеве ...
04 Юли 2024
Какво да опитаме в Албания Byrek е пикантен сладкиш, направен от тънки, люспести пла...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия